HAPS

Hitro anonimno psihološko svetovanje (HAPS) za zaposlene in njihove družinske člane.

Hitro in učinkovito reševanje težav, še preden prerastejo v hudo stisko

Ali ste vedeli, da se je v zadnjih letih število bolniških odsotnosti zaradi duševno-vedenjskih motenj povečalo in preseglo število odsotnosti zaradi mišično-kostnih obolenj? Poleg tega so čakalne dobe za kliničnopsihološko obravnavo postale izjemno dolge, v nekaterih primerih celo do enega leta, v tem času pa se podjetja soočajo z izgubami denarja zaradi podaljšanih bolniških odsotnosti.

Hitra anonimna psihološka pomoč (HAPS) je rešitev, ki je zaposlenim na voljo takoj, ko jo potrebujejo. S tem preprečujemo, da bi se težave prelevile v hude stiske in posledično v dolgotrajne bolniške odsotnosti. Duševno zdravje zaposlenih je pomembno za njihovo dobro počutje in produktivnost na delovnem mestu, zato je to dobra investicija tako za zaposlene kot za podjetja.

Glavni cilji programa

zmanjšanje stiske zaposlenih

zmanjšati stroške absentizma ter prezentizma

izboljšati ozaveščenost o pomenu dejavnikov psihosocialnih tveganj med zaposlenimi

povečati zadovoljstvo in izboljšati dobro počutje zaposlenih

zmanjšati vpliv, ki ga imajo težave v zasebnem življenju na delo

Kaj nudi HAPS?

S hitrim anonimnim psihološkim svetovanje bodo vaši zaposleni in njihovi družinski člani brezplačno dostopali do strokovne pomoči preko zaupnega in anonimnega telefonskega ali osebnega svetovanja. Svetovalec hitro in učinkovito oceni ter pomaga razrešiti težave, ki lahko izvirajo iz poklicnega ali zasebnega življenja.  V primeru večjih težav lahko svetovalec klienta napoti v nadaljno obravnavo k ustreznim strokovnjakom po vseh večjih mestih v Sloveniji, ki so del vzpostavljenje mreže strokovnjakov.

TELEFONSKO SVETOVANJE

Zaposleni ali njihovi ožji družinski člani lahko pokličejo na brezplačno telefonsko številko. Svetovalec oceni težavo, svetuje zaposlenemu in skupaj izdelata načrt za reševanje težav, ali pa ga napoti po pomoč k ustreznemu strokovnjaku.

OSEBNO SVETOVANJE

Zaposleni ali njihovi ožji družinski člani se lahko s svetovalcem dogovorijo tudi za osebno svetovanje. V najkrajšem možnem času se zaposleni in svetovalec sestaneta ter osebno pogovorita o težavi.

MREŽA STROKOVNJAKOV

Svetovalec lahko tudi prepozna primere, ki zahtevajo dolgotrajnejšo in bolj specializirano obravnavo, ali pa se nahajajo v oddaljenih krajih. Imamo seznam strokovnjakov z različnih področij in lokacij po Sloveniji, pa tudi v nekaterih mestih v državah bivše Jugoslavije. Po soglasju uporabnika ga lahko takoj napotimo k ustrezni pomoči.

Omenjeni strokovnjaki niso neposredno vključeni v naš program, vendar lahko nudijo svetovanje v okviru zdravstvenega in socialnega zavarovanja ali drugih državnih storitev. Naš cilj je zagotoviti, da zaposleni takoj prejme oceno svojega problema in informacije o tem, kam se obrniti po ustrezno pomoč.

Pogosto zastavljena vprašanja

Svetovalec pomaga razjasniti, svetovati in razrešiti težave na naslednjih področjih:

  • službene problematike in konflikti pri delu
  • družinski problemi
  • krizni dogodki
  • duševne stiske in primeri psihičnih težav
  • odvisnosti od tobaka, alkohola ali drugih drog

Svetovanja izvaja izurjen svetovalec na področju hitre pomoči zaposlenim. Svetovalec je po izobrazbi psiholog, končal pa je tudi masters študij na Irskem in se izuril za posebnega svetovalca EAP (Employee Assistance Programme).

Ker velik odstotek stresa, ki se odraža tudi v delovanju zaposlenih na delovnem mestu, izvira iz družinskega oz. zasebnega okolja.

Informacije, ki jih posredujejo uporabniki anonimnega svetovanja so popolnoma zaupne in jih svetovalec v nobenem primeru ne razkrije nikomur, niti vodstvu podjetja. Razen v primeru, ko je klient storil kaznivo dejanje, ali pa je sam izrazil željo, da se njegove
informacije prenesejo do dotičnih oseb.

Ne, omenjeni strokovnjaki niso vključeni v izvajanje programa, vendar pa lahko izvajajo svetovanja v okviru zdravstvenega in socialnega zavarovanja ali storitev, ki jih nudi država.

Bistvo dela ni samo v tem, kaj od njega dobimo, temveč tudi kaj ob delu postanemo.