Športna psihologija

Dobra psihološka priprava je ena od ključnih dejavnikov na poti do vrhunskih športnih rezultatov.

Pokaži svoj maksimum, ko je to najbolj pomembno

Psihična priprava je v športu prav tako pomembna kot fizična, a ji veliko športnikov še vedno posveča premalo pozornosti. Z rednim mentalnim treningom se lahko naučiš doseči optimalno psihično stanje, ki ti bo omogočalo, da ne glede na okoliščine pokažeš svoj maksimum.

Športni psiholog deluje na področju mentalne priprave v športu oziroma športne psihologije. Z vajami, ki združujejo mentalno pripravo s kondicijsko vadbo se pomaga športnikom pripraviti, da na vsakem treningu in tekmovanju pokažejo svoj maksimum.

Zakaj je potreben mentalni trening?

Vsi poznamo občutek, ko stvari enostavno tečejo. To je tisto, kar imenujemo biti v formi, in v tem stanju nam uspe praktično karkoli storimo. To optimalno stanje, ko vse gre gladko, se da trenirati prav tako kot komponente fizične pripravljenosti, in mi vam pokažemo kako.

Tehnika globoke osredotočenosti (TGO)

Z leti izkušenj lahko trdimo, da je z določenimi psihološkimi vajami in praktičnimi nalogami mogoče doseči optimalno stanje, kjer lahko posameznik doseže svoj maksimum. Športnike učimo globoke osredotočenosti skozi različne vaje, ki jim omogočijo, da ostanejo osredotočeni na bistvene občutke, ne glede na stresne pogoje, v katerih se nahaja na treningu ali tekmovanju. Naše vaje so zanimive in prilagojene za vse, tudi za mlade. Vse vaje izvajamo na prostem in v praksi, kar športnikom omogoča učenje v realnih pogojih in pridobivanje praktičnih izkušenj.

Metoda povratne informacije (MPI)

Ko se naučite globoke osredotočenosti, sledi priprava na tekmovanja, kjer z učenjem tehnik vizualizacije, povečanja odločnosti, energije in samozavesti dosežete optimalno stanje za najboljše rezultate. Z namenom, da ugotovi, kako deluje, ga po mentalni pripravi čaka preizkus v obliki različnih poligonov, vaj ali iger. Glede na uspešnost izvedbe se nauči v kakšnem stanju in s katerimi mentalnimi vajami doseže najboljši rezultat. Mentalni treningi običajno potekajo na prostem in v praksi, zato lahko služijo kot obogatitev treningov telesne priprave. Tako združujemo telesno in psihično pripravo, kar vam prihrani čas in zagotovi bolj učinkovit trening.

Prednosti našega pristopa

01.

Praktičnost

Vaje so praktične in osredotočene na realne športne situacije.

02.

Prilagodljivost

Treningi so lahko individualni ali skupinski.

03.

Zanimivost

Vadba je raznolika in dinamična.

04.

Prihranek časa

Mentalnin treningi potekajo med kondicijskimi treningi.

V zadnjih letih je Mentalni trener sodeloval in pomagal s svojimi treningi, nasveti in izobraževanji že veliko športnikom, trenerjem in klubom. Z nami je do sedaj sodelovalo že skoraj 200 športnikov iz različnih športnih panog, starosti in tekmovalnega nivoja. Najmlajši so stari 11 let in se šele srečujejo s pritiski iz treningov in tekmovanj, najstarejši pa so že rutinirani članski tekmovalci, ki se borijo za najvišja mesta na največjih svetovnih tekmovanjih ter osvajajo medalje. Vsi pa se srečujejo s stresom, ki ga prinašajo naporna tekmovanja in zato se jih večina zaveda, da je psihična trdnost in dobra priprava na psihološkem nivoju ena od ključnih sposobnosti in dejavnikov na poti do optimalnih rezultatov!

Nekaj športnikov, ki so nekoč ali še vedno sodelujejo z nami

Meje mogočega lahko premikamo samo tako, da si upamo vstopiti v območje nemogočega.